Kalenderkig til 2018

Hej Skovboere.

Lige nu er det svært at se forbi jul og nytår, men der er heldigvis gode og spændende Skovbo-begivenheder både før og efter. Kalenderen er åben, tilmeld jer nu.

Husk for eksempel tirsdag den 19. december, hvor der er juleafslutning i klubben, også i år
med Helenes fantasmagoriske klejner. Håber vi ses.

Husk også gerne Debutantkonkurrencen lørdag den 6.januar. Den dag, nyoprykkerne møder deres nye virkelighed. Følgende bør straks tilmelde sig:

Tine Mayner/Amagers Qurt i unghundeklasse,
Line Holm Hels/Amagers Qvalli kld. Luna og Per Due Jensen/Amagers Rasso, kld. Rasko i patruljeklasse,
Torben Nielsen/Grunk von der Mooreiche i kriminalklasse,
Jens Andreasen/Amagers Helga i vinderklasse.

Vi sørger for passende sparring til jer. Der skal, som altid, bruges mange dommere og figuranter, tilmeld jer bare, det bliver en super dag.

Læg også mærke til, at den 23. januar er der mønstring for kåringshunde. Spændende, hvor mange der satser på kåring i foråret 2018.

Endelig er der generalforsamling søndag den 28. januar kl. 1400 i klubben. Der bliver udsendt rigtig indkaldelse. Mød op og deltag i foreningsarbejdet.

Evalueringsmøde.

Lisbeth Lyng Cornelius havde indkaldt til evalueringsmøde for lydighedsholdenes instruktører m.v. tirsdag 28. november i klubben.
Efterårssæsonen 2017 forløb fint, der deltog 19 kursister i afslutningen. Vi får 2 nye medlemmer.
Der ønskes mere opbakning i form af instruktører. Der havde været problemer i forbindelse med afløsning ved behov herfor.
Pladserne i Bjæverskov og Hårlev er velegnede. Der er p.t. ikke adgang til en velegnet (indhegnet) plads i Køgeområdet.

Lisbeth stopper som klubbens lydighedskoordinator efter at have deltaget siden 2001, men fortsætter som instruktør. Tak og stor anerkendelse til Lisbeth for indsatsen.
Et koncept til fortsættelse og vejledning for en kommende lydighedskoordinator blev skitseret.

For foråret 2018 planlægges hold i Hårlev og Bjæverskov (klubben). Hvis egnet areal findes i Køge, kan hold der overvejes.
Der mangler p.t. 3 instruktører til forårssæson 2018 i Bjæverskov (Mandag/torsdag).
Medlemmer, som er interesserede i hvervet som koordinator og eller instruktør bedes kontakte bestyrelsen. Prøv det, det er både sjovt og givende.

Vigtigheden af arbejdet med lydighedsholdene er ofte blevet betonet af bestyrelsen. Det er derfra nye medlemmer hentes og det giver et nødvendigt tilskud til økonomien.
For året 2017 udgør nettoindvindingen fra lydighedsholdene nøjagtigt halvdelen af, hvad den tilsvarende indvinding på kontingenter udgør. Det er en nødvendig aktivitet for vores klub. Støt op om den.

Aqua-spærre.

De klimatiske og/eller andre forhold har seneste årstid lejlighedsvis givet våde sokker når man skulle til hoveddøren i klubben. Regnvandet samlede sig på fliserne ved trappen så søstøvler blev nødvendigt udstyr.
Det er slut nu. Tak til Stevnsteamet Asger Olsen, Thomas Larsen og Morten Kühl for etableringen af regnvandsspærren, som fjerner problemet.

Årsfest

Det er nu nogle dage siden årsfesten 2017 i Skovbo sluttede. Tredive medlemmer havde tilmeldt sig festen i Gørslev forsamlingshus. De fik en traditionel Skovbo-årsfest med det hele. Godt humør, hyggelige mennesker, rigtig god mad, stor pokal og præmieuddeling samt dans til langt ud på natten.

Tak til Jytte og hendes udvalg samt øvrigt hjælpere for en god fest. Ærgerligt, men forståeligt, at Jytte har valgt at stoppe som festudvalgsformand. Ærgerligt, fordi Jytte bliver svær at erstatte og forståeligt fordi hun har gjort det så længe.

Skovbos æres- og fortjenstpokaler blev uddelt.
De 5 pokaler gik til:

Årets bideinstruktør:
Peder Engestoft Pedersen for utrættelig indsats i klubbens mest populære aktivitet mange tirsdage hele 2017-sæsonen samt indsats på områdeplan.

Årets lydighedsinstruktør:
Asger Olsen for arbejdet med lydighedsholdene i Hårlev hvor han har virket med stor faglighed og hele sæsonen taget ansvar for koordinering af holdene.

Årets ny lovende hundefører:
David Woodfield, som har udviklet sig som hundefører, som altid møder til træning, som bidrager meget positivt til sammenholdet og derudover deltager som figurant i klubbens konkurrencer.

Årets Skovbokvinde:
Lisbeth Lyng Cornelius for hendes kæmpearbejde som lydighedskoordinator gennem mange år, også 2017. Lisbeth har selvstændigt udviklet og udvidet vort lydighedsholdskoncept til det det er i dag med hold i Hårlev, Køge og Bjæverskov og en afslutningsdag for holdene, som er en fest, også en faglig fest, for alle deltagere.

Årets hund 2017:
Amagers Helga har haft et fremragende år. Helga har deltaget i 7 konkurrencer, heraf både områdemesterskab og danmarksmesterskab. Helga har vundet 3 førstepræmier og kom med en flot tredjeplads på podiet ved DM i Randers.

Vi ses igen 2018 med nyt festudvalg. Det bliver spændende.

Kåring fredag 17/11.

Vejret var fint, men ellers blev det en sort dag. Ingen af de 3 hunde, som blev fremstillet for kåringsmanden, kunne bestå på dagen.

Lars E. Nielsen og Amagers Zeus, København afdeling, faldt på manglende bevogtning i øvelse 8, rundering.
Charlotte Hansen og Yanki, København afdeling, gik over genstanden i øvelse 7, sporsøgning.
David Woodfield og Holly, Skovbo afdeling, kunne ikke bestå i øvelse 10 stop af pistolbevæbnet person.

Tak til kåringsmand Carl Hulgaard og figurant Robert Kahr, som udførte en fin kåring, men ligesom de mange tilskuere kun kunne se til, medens uheldet ramte.

Husk tilmelding til årsfest 2017

Hej Skovbo'er
Kom nu slut op om vores årsfest, der er stadigvæk mulighed for at tilmelde sig gennem kalenderen.
Årets menu er:
Varmrøget laks serveret med rygeostecreme
syltet fennikel, ærteskud, citronskal & mørk rugknas

Brassieret kalveculotte med øl & urter
bagte rudfugter med bacon & persille
stegte kartofler med frisk timian og smør
mørk kalvesky

Mokka bavarois
med frisk frugt & knas

Det koster 350kr.

Prøvekåring.

Søndag den 12. november mødte 4 hundeførere med hunde til prøvekåring. Fra København afdeling mødte 3 medens vi fra Skovbo stillede med 1 hundefører.
Sten Holst-Christensen og Henrik Frederiksen var prøvekåringsdommere med følgende resultater:

Charlotte Hansen og Yanki, København afdeling prøvekåret med 102,7 point og bestået.
Lars E. Nielsen og Amagers Zeus, København afdeling prøvekåret med 100,9 point og bestået.
David Woodfield og Holly, Skovbo afdeling prøvekåret med 99,5 point og bestået,
Kim Lauritsen og Rumle, København afdeling fik desværre problemer i øvelse 7, sporsøgning, og kunne ikke bestå.

Der er aftalt kåring fredag den 17. november kl. 1200 i klubben. Tilskuere er velkomne.

Klubmesterskab i Vinderklasse

Lørdag den 11. november afvikledes klubmesterskabet i vinderklassen. Erik Goth-Eriksen var tilrettelægger, og han havde sammen med mange hjælpere lavet en vinderkonkurrence som sådan en laves, når den er bedst. Der var 5 deltagere tilmeldt og ligesom ved klubmesterskaberne i de øvrige klasser, så gik det heller ikke denne gang efter alle deltagernes forventninger. Resultaterne herunder:

Klubmester 2017: Sten Holst-Christensen og Amagers Unni med 212,1 p.
Nr. 2: René Bo Lindhardt og Amagers Zif med 200,6 p.
Nr. 3: Henrik Frederiksen og Amagers Ulrik med 197,0 p.
Nr. 4: Robert Kahr og Amagers Daisy med 191,0 p.
Nr. 5: Keld Andersen og Asser vom Lahnblick med 160,2p.

Det var en god dag i klubben, hvor flere end 20 medlemmer gjorde det muligt af lave en vinderkonkurrence for 5. Tak for det. Tillykke til Sten og Unni med et flot resultat.