På arbejde igen.

Kl. 1435 i dag blev jeg ringet op af et tidligere medlem, hvis handicappede datter netop havde tabt en specielfremstillet ring, medens hun fra et depot var ved at fylde hø i ”poser” til hestene.
Der var tale om en ring, som i virkeligheden er et håndbåret hjælpemiddel, som er nødvendigt for bæreren, og kaldes en ”silversplint”. Det tager tid at erstatte den, og den er ret kostbart, så hun bad om vor hjælp til at finde den igen. De havde selv forsøgt uden held.
Der var tale om et forholdsvis afgrænset område, idet datteren var sikker på, at det var sket medens hun arbejdede med høet.
Vi, Erik Goth-Eriksen med Vi-to vom Nessenberg, og jeg selv med Asser vom Lahnblick, var lige mødt i klubben for at træne hund. Vi besluttede, at det så kunne blive en del af vor træning.
Ankommet til adressen ude på landet en lille times tid senere fik vi påvist stedet, hvor ringen var tabt. Arealet var ikke så stort, at det ville give mening at arbejde med to hunde samtidigt. Det blev Asser, som alderspræsident, der skulle starte, så kunne Vi-to tage over, hvis det blev nødvendigt.
Høet var tørt, og det hørtes på Asser, at det støvede, men han arbejdede dog rimeligt tilfredsstillende, og efter ca. et kvarters søgning borede han snuden ned i høet og markerede – og der lå ringen. Vi lagde den op på en palle,og dokumenterede fundet med et foto. Se det på Facebook.
Herligt med et resultat, og glæden var stor hos mor og datter.

Kåring torsdag den 2. juli.

Der var 3 hundeførere og hunde til kåring. Desværre kom de ikke alle igennem, så nogen må om igen.

Kåret:
Katharina Johansen og Kweos Ipanema kld. Troya med 98,9 point.
Ikke kåret:
Jens V. Hansen og Jenos Ula kunne ikke bestå øvelse 8 på dagen.
Hasse Olsen og Vandalens Saxo kunne ikke bestå øvelse 9 på dagen.

Tillykke til Katharina Johansen/Kweos Ipanema og tak til kåringsmand Carl Hulgaard og figurant Jesper Olsen.

Skovbo-hunde på arbejde.

Mandag aften ringede en mand, som havde tabt sin pung, for at få hjælp til at finde den igen. Han var blevet anbefalet at ringe til Dansk Politihundeforening Skovbo afdeling og håbede vi kunne hjælpe.

Han fortalte, at han havde haft en festlig lørdag aften og da han sent var på vej hjem, ville han gå det sidste stykke for at få lidt frisk luft. Han havde godt en kilometer at gå. På venstre side af vejen var der marker. Først korn, så raps og så igen korn.

Da han havde gået et stykke gik han lidt væk fra vejen, ind i en kornmark, for når der kommer noget ind, så skal der som bekendt også noget ud. I forbindelse med dette tog han sin telefon frem for at se, hvad klokken var, og så gik han hjem.

Da han vågnede dagen derpå kunne han ikke finde sin pung. Det var han ked af, for der var både penge og diverse kort i den.
Telefon og pung havde været i samme lomme, så han var ret sikker på, at det var inde i kornmarken, da han tog telefonen frem, at pungen blev tabt.
Han huskede ikke så meget fra gåturen, og ikke hvor det var, at han havde været inde på marken. Men han var sikker på, at det var en kornmark, og at han højest havde været 10 m inde.

Han havde selv ledt efter pungen på hele strækningen om søndagen. Mandag havde en hundefører med en ung hund også været ude at søge, men begge dele forgæves.
Det blev aftalt, at vi ville kigge forbi tirsdag formiddag og ved ti tiden mødte Erik Goth-Eriksen med Vi-to vom Nessenberg og jeg selv med Asser vom Lahnblick på adressen og fik påvist strækningen af mandens hustru. Selv var han på arbejde.

Den første kornmark på strækningen var omkring 500 m lang, og vi besluttede at starte fra hver sin ende af den, gå mod hinanden og herunder afsøge den omkring 1½ m brede grøft og så langt ind i kornet vi kunne uden at ødelægge noget.
Det viste sig at være den rigtige plan, for efter en halv times tid, da vi manglede 50 m i at nå sammen, gik Vi-to ind i kornet, snusede, markerede og der lå pungen.

En herligt kort men succesfuld søgning. Og det var med en dejlig følelse vi kunne aflevere pungen til mandens glade hustru.

Prøvekåring torsdag den 25. juni.

Der var fire hundeførere med deres hunde til start en meget varm eftermiddag. Dem vender vi tilbage til.
Dommere var Henrik Frederiksen og Renè Bo Lindhardt. Figurant spor var Erik Goth-Eriksen og på øvelserne 9+10 Torben Alrik.
Tak til dem alle for et fagligt godt stykke arbejde på denne hidtil varmeste dag på året.
Nu til resultaterne, som også bærer præg af temperaturen:

Jens V. Hansen og Ula bestået med 99,0 point.
Hasse Olsen og Saxo bestået med 97,6 point.
Katharina Johansen og Troya bestået med 95,8 point.
Mikkel Hindborg Iversen og Karma kunne desværre på dagen ikke bestå prøvekåringen.

Tillykke til de 3, der bestod prøvekåringen. De blev med det samme indstillet til kåring. Kåringen forventes afholdt i ugen der begynder mandag den 29. juni. Nærmere om tid og sted, så snart terminen er fastlagt.

Arbejdsdag onsdag den 24. juni.

Det var årets hidtil varmeste dag, men de 8 fremmødte fik alligevel ordnet det, som var planlagt, nemlig regulering af bevoksning, fældning og bortskafning af opvækst ved vestlige gavl samt boring af huller til det nye hegn ved vestlige indgang til pladsen.
Tak til: Dennis Rasmussen, der var sjakbajs, David Woodfield, Mia Oest, Lone Kørvell, Torben Nielsen, Per Due, Torben Larsen og Keld Andersen.

Søndag den 21. juni U-1-2020 i Skovbo

Endelig fik vi mulighed for at få afviklet U-1-2020.
Vore hundeførere havde frygtet, at også årets første unghundeoprykning blev aflyst, men heldigvis fandt HB mulighed for at få afviklet unghundeoprykningerne også i de 6 områder, som ikke nåede det inden nedlukningen den 12. marts.

Det var dejligt at ”komme på græs igen” og det var tydeligt, at alle nød det, og tog begrænsningerne med godt humør.

Line Holm Hels havde tilrettelagt for de 14 deltagere og stor ros til hende for en godt organiseret og velgennemført konkurrence.
Tak til overdommer Lars Rishøj fra Birkerød afdeling, og til de 21 andre medlemmer, der med løsning af de mangeartede opgaver var medvirkende til, at det blev en god dag.

Det blev en dag med mange rigtig gode resultater, hvor området fik 7 nye patruljehunde, heraf fik 5 point til oprykning på dagen og 2 fik deres anden halve oprykning. Derudover fik 5 deres første halve oprykning.

Herunder resultaterne for Skovbohundene:
1: Annitha M. Alrik/Amagers Figo med 178.6 point.
2: M. Theo Frederiksen/Terrorzone Zombie kld. Tvebak med 177,0 point
4: Jeppe Fabrin Ditzel/Schæferhavens Debbi kld. Soya med 174,2 point
5: Dennis Rasmussen/Zerberuz Gangster kld. Messi med 172,4 point
6: René B. Lindhardt/Amagers Harvey med 169,5 point
7: David Woodfield/Heitahs Holly med 169,5 point
8: Jimmi Laustrup/Sund Hund Modi med 167,2 point

Se alle resultaterne i hoved- og resultatlisterne på hovedforeningens hjemmeside under ”resultater”.
Bemærk diversiteten blandt deltagerne. Der er 7 schæferhunde, 2 dobermann, 2 rottweilere, 2 malinois og 1 riesenschnauzer.
Se de flotte fotos af områdets oprykkere på områdets Facebookside.

På landsplan har vi ved unghundeoprykningerne i 2020 fået 21 nye patruljehunde.
Vi ses til udtagelserne.